Mount Power producenci win Strona Główna przyburcie prognozowy praca w MC
 

Miłość i zdrada | Błąd

Temat: Kilka postawowych informacji o winach Porto
...ew. o pytania. Najlepsze roczniki: Skala ocen 1-7: 7 - 1964, 1963, 1970, 1977, 1985, 1994, 1997, 2000, 2004, ( 2005?) 6 - 1978, 1983, 1991, 1996 5 - 1975, 1980, 1991, 1996, 1998 4 - 1992, 1999 3 - 1976, 1979, 1984, 1986, 1988, 1989, 1993 Rodzaje win Porto : Tawny Estilo Tawny Colhieta Tawny Reserva Branco Reserva Branco Ruby Vintage L.B.V ( late bottle vintage ) Reserva Ruby Envelhecido em garrafa lub Bottle Matured Producenci win Porto: SANDEMAN caves [url] www.sandeman.com [/url] Firma powstala w 1790 roku. Njslynniejsza produkowana marka win to Sandeman Don , stworzona w 1928 roku. Winiarnie Sandeman naleza do jednych z najwiekszych i polozone sa tuz kolo informacji turystycznej na brzego rzeki Douro w Vila Nova de Gaia. NIEPOORT [url] www.niepoort-sa.com [/url] Jeden z moich ulubionych producentow win Porto. Firma powstala w 1842...
Źródło: ivrp.pl/viewtopic.php?t=2505



Temat: ZINO DAVIDOFF
...tytoniu. Ten prototyp dzisiejszego humidora był wówczas prawdziwą nowością i sprawiał, że cygara Davidoff wyróżniały się wśród innych smakiem i aromatem. Początek imperium W 1946 roku Zino, studiując kartę win w ulubionej restauracji, wpadł na genialny pomysł: postanowił stworzyć pierwszą własną serię cygar i nadać jej te same nazwy, które nadano winom. W ten sposób powstała słynna seria G.C. (Grand Cru). Renomowani producenci win nie protestowali. Wysoka jakość cygar Davidoff robiła na nich wrażenie. Przekonała ich idea powstania serii: wino i cygaro to dwa ukojenia dla duszy. Wraz z powstaniem nowej serii cygar rozpoczęła się budowa imperium Davidoffa, które pozostało niezachwiane nawet w obliczu rewolucji kubańskiej w 1959 roku. Zino miał na Kubie przyjaciół jeszcze z czasów swojej tam bytności przed 30 laty. Ludzie ci wciąż go wspierali i...
Źródło: ni99a.webd.pl/cygara/viewtopic.php?t=2787


Temat: Real - Uwaga na zakupy w tej sieci sklepow !
w sumie to nie ma się czym bulwersować.Przecież to praktyki na porządku dziennym od długich ,długich lat ,w każdym kraju na świecie.Jeszcze pół biedy gdy produktom nadawany jest "ładny wygląd" przy pomocy mniej lub więcej szkodliwych substancji.Gorzej jest gdy świadomie zatruwają produkty by zwiększyć ich tak zwane walory smakowe.Tak np.było ładnych parę lat temu w Austrii i Niemczech, producenci win gatunkowych ,dodawali do tychże glykol .I to całe długie lata ,konsumenci tych win umierali po kilku latach w strasznych męczarniach ,dopiero gdy te śmiertelne przypadki się nasiliły w konkretnych regionach ,władze doszły po nitce do kłębka przyczyny.
Źródło: poloniaberlin.de/forum/viewtopic.php?t=1499


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • nvm.keep.pl