Miłość i zdrada | Błąd
Temat: Dania Mieszane -Przepisy
Otwarta Książka Kucharska ...tłuszczu. Smażyć na rumiano w każdej strony.
Składniki na dodatki:
* 8 pieczarek oczyszczonych z odciętymi nóżkami
* 10 dag sera żółtego
* masło lub margaryna
Sposób przyrządzenia:
Oczyszczone pieczarki nadziewamy serem i układamy kapeluszami na patelni z rozgrzanym tłuszczem. W momencie kiedy ser się roztopi dośc dobrze pieczarki można sciągnąć i podawać.
Pieczeń wieprzowa!
Składniki:
* 1 kg schabu
* 1 op. przyprawy do mies, pieczeni, Kamis
* folia aluminiowa
* oliwa z oliwek
Sposób przyrządzenia:
Schab dokładnie obmyć - osuszyć ręcznikiem papierowym i natrzeć przyprawą [ przygotowaną według przepisu na opakowaniu]. Następnie przełożyć nasmarowane marynatą miesko na folię alumioniową zawinąc dokładnie i tak pozostawić w lodówce na ok 12h im dłużej tym lepszy aromat mięsa. Następnie rozgrzać piekarni 180 st. schabik... Źródło: nedds.pl/index.php?showtopic=56428
Temat: Liberalizm chrześcijański? ...Chętnie jadano je z mlekiem, wypiekano i prażono w piecu, kraszono słoniną i serem lub przyprawiano grzybami. Kaszę podawano do dziczyzny. Ziemniaki nie były wtedy jeszcze znane. Dziczyzna odgrywała w kuchni staropolskiej wielką rolę i żadna biesiada nie mogła się bez niej obejść. W staropolskiej kuchni chętnie uszlachetniano sos uzyskany w czasie pieczenia dziczyzny gęstą kwaśną śmietaną, z dodatkiem przypraw. Chętnie używano, jako przyprawy do mięs, suszonych jagód jałowca. Znakomitym dodatkiem do dziczyzny były konfitury z czerwonej borówki oraz buraczki z dodatkiem octu winnego sporządzonego domowym sposobem. Chętnie używano do dziczyzny sosu z głogu i jałowca.
Zachowane zapiski są bardzo skąpe, niewiele mówią o rodzajach serwowanych na uczcie potraw. Thietmar, biskup Merseburga, niechętnie patrzący na kwitnącą w czasach Chrobrego Polskę, tak opisał... Źródło: forum.michalkiewicz.pl/viewtopic.php?t=8468
Temat: Gałka muszkatołowa - wątek ogólny Bo tu tylko elita znająca zalety przyprawy do mięs! Ja póki nie łyknąłem też myślałem o zółto-brązowej barwie. Ale teraz będę obstawał przy swojej szaroniebiekiej Źródło: talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=306
Temat: Jakie gorące danie na imprezę? kurczak po meksykańsku
1kg piersi kurczaka, 0,5 kg pieczarek , 3 duże cebule , 2 papryki. Wszystko osobno dusić pokrojone na kawałeczki. Przekładać wszystko do jednego garnka, dodać mały słoiczek keczupu wocławka, przyprawy do mięs knorra,stroszkę soli i pieprzu , dusić jeszcze chwilę i gotowe.(można przyrządzić wcześniej i tylko odgrzać na czas)
Podawać z ryżem. Polecam Źródło: mamo-tato.pl/phpbb3/viewtopic.php?t=5673
Temat: Prawidlowy przebieg diety Prawdę mówiąc ja przyprawiam. Używam pieprzu, papryki, oregano, bazylii oraz przyprawy do mięs(składającej się z suszonych ziół- fit), zioła przecież są dozwolone! do sałaty a właściwie do sosu dodaję jeszcze sporo czosnku, do mięs też dodaję czosnek. Mięsa, sałatę, jajka, szpinak oraz wodę do brokułów także lekko sole. Jest całkiem smaczne (inaczej chyba bym nie przetrwała). Jeśli chodzi o mięsa, na początku kupiłam wołowinę ale nie dość że droga (u nas 36z/kg) to jeszcze w taki sposób... Źródło: kopenhaska.net/viewtopic.php?t=17
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plnvm.keep.pl
|